Hogyan finanszírozzuk a gőzös autómosó vásárlását?

Ha már átesett a piacelemzés szakaszán, és kiválasztotta azokat a berendezéseket, amelyekre az üzleti terv feltételezései megvalósításához szüksége lesz, akkor a következő lépés a megfelelő finanszírozási forma kiválasztása

A gőzös autómosó beruházásainak finanszírozásának módjai

Ne feledje, hogy még ha van is elegendő készpénze a befektetés finanszírozásához, jobbnak találhatja lízing, kölcsön vagy hosszú távú bérbeadást. Természetesen nincs egyetlen legjobb megoldás, és a vállalat fejlettségi fokától és pénzügyi lehetőségeitől függően a finanszírozás módja eltérő lesz. A szabály azonban az, hogy a már régebben piacon lévő cégeket lízing segíti, a nem nagy múlttal rendelkező cégek pedig támogatásból, hitelből próbálják fenntartani magukat. Fiatal cégek egyre gyakrabban élnek a hosszú távú lízing lehetőségével, amely jelentős kockázatcsökkentést tesz lehetővé üzleti sikertelenség esetén. A következő bejegyzésben részletes leírást adunk a gőzös autómosások különböző finanszírozásának módjairól.

Lízing cégeknek

A lízing olyan finanszírozási forma, amely főszabály szerint legalább egy éves múlttal rendelkező cégeknek szól. Természetesen vannak kivételek e szabály alól, és vannak esetek, amikor még az újonnan nyílt gőzautómosók is lízinggel finanszírozzák a berendezés beszerzését, de az ilyen eseteket a ritkaság körébe kell sorolni. Az e finanszírozási formát igénybe vevő legnagyobb ügyfélkört az egyéb iparágakban működő cégek alkotják, amelyek mobil autómosással és mobil takarítással bővítik szolgáltatásaik körét.

Fogyasztói hitel

A gőzgépek kölcsön útján történő vásárlása jól működik azoknak az ügyfeleknek, akiknek nincs nagy múltú üzleti tevékenységük, de magánszemélyként van lehetőségük hitelfelvételre. A bankok a lízingnél gyakrabban értékelik pozitívan a magánszemélyek megfelelő fedezetű hitelét, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a finanszírozási forma drágább, így megnöveli az autómosási műveletek költségeit.

EU-s támogatások

A gőzös autómosó vásárlásának finanszírozására nagyon jó az uniós támogatás. Tekintettel arra, hogy a kapott pénzt nem kell visszaadnunk, hatalmas anyagi haszonnal jár. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy míg a gőzös autómosó nyitásához szükséges eszközök beszerzése támogatással finanszírozható, addig ügyfeleink elérésére nem fogunk autót használni. Sajnos nem elszámolható költség, támogatással nem rendezhető. A támogatások másik hátránya, hogy nem mindig és nem az ország minden régiójában érhetők el. Gyakran csak kiválasztott szakmai csoportok számára érhetők el. Ezért azoknak, akik a gőzberendezések vásárlásakor uniós támogatásokat kívánnak igénybe venni, sokkal korábban érdemes elkezdeni a vásárlás tervezését, és elegendő időt fordítani a megfelelő program megtalálására.

Hosszú távú bérlet

A hosszú távú bérlés egy közbenső lehetőség a berendezések vásárlása és bérlése között. Ha úgy alakul, hogy nekünk jó az üzlet, a lízing lejártakor jelképes zlotyért megvásárolhatjuk a berendezést. Ha bármikor, bármilyen okból úgy döntünk, hogy a tevékenységet abbahagyjuk, a felszerelést csak a bérleti költség viselésével tudjuk visszaküldeni. Ez a legrugalmasabb vállalkozásfinanszírozási forma, és határozottan jól működik az újonnan nyitott vállalkozások számára. A gőzberendezések szállítói által kínált számos programnak köszönhetően ez a forma egyre népszerűbb módja a gőzgépkocsi-mosó beruházások finanszírozásának.

Kapcsolatfelvétel