Gőztisztítás és fertőtlenítés közterületeken

Tekintettel a hazánkban előrehaladó koronavírus-járványra, egyre több cég és közintézmény fordít nagyobb figyelmet a tisztaság és a higiénia megfelelő fenntartására.

Progresszív fertőtlenítési trend

A gondolkodásmód változásai miatt a magas higiéniai normák betartása olyan tendencia, amely még sokáig velünk marad a koronavírus-járvány kezelése után is. Baktérium- és gombaölő tulajdonságainak köszönhetően a forró gőzzel történő tisztítás és fertőtlenítés tökéletesen illeszkedik ebbe a trendbe, lehetővé téve a tisztaság fenntartását mindenütt, ahol baktériumokkal, vírusokkal és egyéb, az emberi egészséget veszélyeztető kórokozókkal van dolgunk.

Gőztisztítási folyamat

A gőzgépekkel gyakorlatilag bármilyen felületet megtisztíthat és fertőtleníthet vegyszerek használata nélkül (vagy azok használatának minimalizálása nélkül). Maga a tisztítási és fertőtlenítési folyamat abból áll, hogy körülbelül 90 Celsius fokos forró gőzáramot irányítanak a tisztítandó felületre.

Mely intézmények vesznek igénybe gőztisztító szolgáltatásokat?

A gőzgépek tökéletes kiegészítői a tisztítási folyamatnak minden olyan szervezet számára, amely törődik a tisztasággal és a megfelelő szintű fertőtlenítéssel a városi terekben, mint például az MPO, az MPK és a városi infrastruktúra menedzsmentjei. Érdekes módon ezekben az intézményekben bevett gyakorlat az alvállalkozók igénybevétele, akik gőztisztítási szolgáltatásokat tudnak végezni.

Hol jók a gőzgépek?

Játszóterek

A gőztisztítás lehetővé teszi a megfelelő tisztasági szint fenntartását a játszótereken. A gőz fertőtlenítő tulajdonságai csökkentik annak a valószínűségét, hogy a gyerekek vegyszerek használata nélkül is terjesztik a kórokozókat.

Menedékhelyek, megállók, automaták

A Steam lehetővé teszi az MPK megállók, óvóhelyek és jegykiadó automaták felületeinek fertőtlenítését. A saját eszközeit (jelen esetben csomagmegőrzőket) fertőtlenítő cég kiváló példája egy országos kínálattal rendelkező neves futárcég.

Tömegközlekedés

A gőztisztítás alkalmas villamosok, vonatok és autóbuszok belső tereinek tisztítására, fertőtlenítésére. A gőz sokkal jobban eléri a vegyszerek által hozzáférhetetlen helyeket, fertőtleníti a fogantyúkat, a validátorokat, a gombokat, a kapaszkodókat és a kárpitozott üléseket.

Tárgyak nyilvános térben

A gőz kiválóan alkalmas minden típusú közterületi objektum, például emlékművek, hirdetőoszlopok vagy parkok, terek padjainak tisztítására. A gőz fertőtleníti a felületeket anélkül, hogy vegyi anyagokat hagyna rajtuk.

Vitrinek és sík felületek

A tartozékok széles választékának köszönhetően a gőzgépek tökéletesek mindenféle sík felület, például ablakok vagy csempe tisztítására. Gőztisztítás után a felületet alaposan zsírtalanítjuk, fertőtlenítjük és csíkmentesítjük

Nyilvános WC-k és szaniterek A nyilvános WC-k olyan helyek, amelyek különösen ki vannak téve különféle baktériumok és kórokozók jelenlétének. Az ilyen létesítmények rendszeres tisztítása és gőzfertőtlenítése jelentősen csökkenti a mikroorganizmusok felhasználói általi átvitelének kockázatát.

Kapcsolatfelvétel