Gőzfertőtlenítés egészségügyi intézményekben

A gőz kiváló eszköz az egészségügyi intézményekben található mindenféle kórokozó elleni küzdelemhez. A gőzt mind a kórházakon belüli helyiségek tisztítására használják – várók, sürgősségi helyiségek és irodák, mind pedig külső terek, ahol betegek tartózkodnak. A Magyarországon uralkodó járvány miatt ebben az időszakban rendkívül fontos a megfelelő tisztítási eljárások betartása.

Orvosi rendelők fertőtlenítése

A Steam lehetővé teszi az összes felület fertőtlenítését az orvosi rendelőkben, fogorvosi rendelőkben és más egészségügyi létesítményekben. A gőztisztítás olyan helyeken is működik, mint a rehabilitációs és masszázsszobák. A gőzfertőtlenítés csökkenti a vegyszerek használatát, és kényelmet biztosít az orvosok és pácienseik számára egyaránt.

Mentőautók tisztítása, fertőtlenítése

A gőz használata a mentőautók rendszeres tisztítására kiváló és bevált megoldás a tisztaság és a megfelelő szintű fertőtlenítés biztosítására mind a mentőautó belsejében, mind a külső felületein. A gőz előnye, hogy problémamentesen működik mind a sík felületek, mind a hagyományos tisztítási módszerekkel nagyon nehezen elérhető zugok tisztításánál.

Miért hatékony eszköz a gőz a baktériumok és vírusok elpusztítására? A kutatások megerősítik a magas hőmérsékletű gőz hatékonyságát a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben. Az Optima gőzgépek kb. 135 Celsius fokos gőzt állítanak elő (a pisztoly fúvókájának kimeneténél). A gőz hőmérséklete a fúvókától való távolsággal fokozatosan csökken, és a pisztolytól 10 cm-re körülbelül 80 fokos hőmérsékletet ér el. Ha ilyen távolságot tart a tisztítási folyamat során, akkor fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, és a legtöbb baktériumot és vírust eltávolítja.

Kapcsolatfelvétel