Közterületek tisztítása, fertőtlenítése

A gőz nagyon hatékony módja a közterületek tisztításának és fertőtlenítésének. A járványok korszakában a hatékony fertőtlenítés egyre fontosabbá válik, ezért egyre több cég és közintézmény dönt úgy, hogy a gőzfertőtlenítést is beépíti takarítási folyamatába. A 90 Celsius fokot meghaladó hőmérsékletű gőz biztosítja a megtisztított felületek alapos fertőtlenítését, eltávolítva a baktériumokat, vírusokat és gombákat.

Menedékhelyek, megállók tisztítása, fertőtlenítése

Az egyik példa azon közintézményekre, amelyek úgy döntöttek, hogy Optima gőzgépekkel küzdenek a COVID-19 járvány ellen, a Pyskowice község. Elsősorban a fedett buszmegállók fertőtlenítése, ahol hetente egyszer történik a fertőtlenítés. A járvány elleni küzdelem következő szakaszában, közvetlenül a tilalmak feloldása után játszóterek és egyéb gyülekezőhelyek lesznek.

Csomagautomaták tisztítása, fertőtlenítése

Egy másik cég, amely nagyra értékelte a gőz fertőtlenítő tulajdonságait, az InPost, amely gőz segítségével tisztítja és fertőtleníti csomagszekrényeit. A vírusjárvánnyal kapcsolatos jelenlegi helyzetben a társaság úgy döntött, hogy bevezeti takarítási szabványai közé a gőztisztítást, ezzel is ügyelve ügyfelei egészségére és életére.

Ökológiai gyomirtás gőzzel

A gőz kiváló alternatívája a vegyszereknek a városi terek gyomlálásához. Tulajdonságainak köszönhetően a forró gőz lehetővé teszi, hogy ökológiai módon megszabaduljon a járdalapok között és más nehezen elérhető helyeken felszaporodó zavaró gyomoktól.

Hol lehet még gőzzel fertőtleníteni?

Gőz segítségével számos építményt, közműfelületet, sorompót, emlékművet, útjelző táblát, játszóteret tudunk tisztítani, leolvasztani, fertőtleníteni. A gőztisztítás előnyei a felület alapos, mélyreható tisztítása, a felület zsírtalanítása, a szennyvízmentesség, valamint a víz- és mosószer-felhasználás jelentős csökkenése. A gőz hatékonyságát a rendszeres takarítás és gőzfertőtlenítés folyamataiban számos olyan cég is megerősíti, amelyek közintézmények vagy nagyobb vállalkozások alvállalkozói, amelyeknek különösen a munkakörnyezet higiéniájáról kell gondoskodniuk. A gőz hatékonyságát a vírusok elleni küzdelemben a virológusok is megerősítik, megerősítve a gőz fertőtlenítő tulajdonságairól szóló információkat 70 Celsius fok feletti hőmérsékleten.

Kapcsolatfelvétel