Helyhez kötött és mobil gőztisztítók

Mik azok a gőztisztítók?

A gőzölős autómosók új alternatívát jelentenek az érintésmentes autómosók, kézi autómosók és más “hagyományos” autómosók helyett. A mosási folyamat abból áll, hogy az autókat nagy nyomáson, száraz gőzzel öblítik le. Mosás közben gyakorlatilag nem keletkezik szennyvíz, nincs szükségünk engedélyekre, kézi autómosásra jellemző beépítésekre, mobilisak vagyunk, spórolunk vízzel, vegyszerrel, környezetbarátak vagyunk.

Mit fognak tisztítani a gőztisztítók?

A gőztisztító alkalmas a karosszéria, valamint kerekek, agysapkák, alumínium felnik, valamint nehezen elérhető helyek, például küszöbök, tömítések, zsanérok tisztítására. A motort gőzzel is moshatja, mert a száraz gőz nem károsítja az elektronikus áramköröket. A gőzmosóval az autó belsejének tisztítására, frissítésére, szőnyegek és autókárpitok mosására is használható. A gőz használatának előnye a belső tisztítás során a kárpit jelentősen lecsökkent száradási ideje, amely lehetővé teszi, hogy a vezető mosás után azonnal használja az üléseket.

A gőzgépek típusai

A gőzgépek alapvetően két termékcsoportra oszthatók – elektromos és benzines. Az elektromos gőzgépek között megkülönböztetünk egyfázisú árammal működőket, amelyek egy közönséges konnektorba dughatók (gyakran gőztisztítóval is fel vannak szerelve), és nagyobb teljesítményűeket, amelyek háromfázisú árammal működnek (az iparban használatosak). A gőzgépek második csoportját a dízelolajjal hajtott gépek alkotják – ezek sokkal mobilabbak, és jobban megfelelnek mobil és álló gőzös autómosóknak egyaránt. A gőzgépek piacvezetőjeként a Green Steam minden típusú gőzgépet kínál, a legkisebb otthoni használatra szánt gépektől az autómosó berendezéseken át a legkeményebb körülmények között használt ipari gépekig.

Mobil gőztisztítók

A mobil gőzölős autómosó lehetővé teszi a takarítási szolgáltatások biztosítását szállítással az ügyfél felé. Ez egy innovatív és nagyon dinamikusan fejlődő szolgáltatás a lengyel piacon. A tevékenység keretében mobil gőzmosást autóparkkal, használt parkolóval és autókölcsönzővel rendelkező cégek, illetve saját ingatlanon autót mosni vágyó egyéni vásárlók látnak el. A mobil gőzegység felszereltsége olyan ágazatokban is lehetővé teszi a takarítási és fertőtlenítési szolgáltatások nyújtását, mint a vendéglátás, az ipar vagy a tömegközlekedés, ezzel is csökkentve a szezonalitást és biztosítva a befektetések gyorsabb megtérülését.

Gőzös autómosás és szezonalitás

A mobil gőztisztítók a nyári és a téli szezonban is működnek. Ügyfeleink egész évben nyújtott járműtisztítási szolgáltatásai mellett a meleg hónapokban a mobil autómosók több kültéri munkával, például homlokzattisztítással kapcsolatos megrendeléseket bonyolítanak le. Ezzel szemben a hidegebb hónapokban jelentősen megnőtt az érdeklődés a szőnyegek, kanapék tisztításával vagy a vendéglátóhelyek, szállodák kiszolgálásával kapcsolatos szolgáltatások iránt. Az időjárási viszonyok miatt az orvosi rendelők és egyéb egészségügyi intézmények takarításával kapcsolatos szolgáltatások is nagy népszerűségnek örvendenek.

Miből keresnek pénzt a gőzös autómosók?

A Green Steammel együttműködő ügyfelek túlnyomó többsége a járművek mosásával, tisztításával és fertőtlenítésével kapcsolatos tevékenységekből, valamint az ipari vagy közterületi szolgáltatásokból egyaránt keres. Az autómosók is szívesen bővítik tevékenységüket szállodák, irodák és gasztronómiai szolgáltatásokkal, ami biztosítja a kínálat diverzifikációját és korlátozza a szezonalitást. Ügyfeleink többsége állandó megbízáson és cégekkel kötött hosszú távú szerződésen alapul. Ez az együttműködési modell mindkét fél számára előnyös, így a vállalkozó időt és pénzt takarít meg, valamint rendszeres bevételt és pénzügyi stabilitást biztosít a gőzautómosó tulajdonosának.

Milyen megrendeléseket vállalnak a mobil gőzös autómosók?

Megbízóink napi rendszerességgel vállalt megrendelései között szerepel homlokzatok, kirakattisztítás, ipari hűtőkamrák fertőtlenítése vagy szőnyegmosás. A nyújtott szolgáltatások helyétől függően a Green Steam ügyfelei repülőgépeket, hajókat vagy teherautókat takarítanak. A mobil gőzmosók körében egyre népszerűbbek a gyártósorok, gépek és speciális berendezések tisztítására alkalmas gyárak és ipari csarnokok számára készült megrendelések. A gőz mindenhol működik, ahol a hagyományos tisztítási módszerek kudarcot vallanak, korlátozottan férünk hozzá a vízhez, vagy ahol további fertőtlenítésre van szükség a tisztított felületen.

Nincs engedély
A gőzös autómosó nem termel szennyvizet, így nem kell vízhasználati engedélyt kérni, vagy a vízmosásra jellemző beépítések miatt aggódni
 
Mobilitás
Azáltal, hogy közvetlenül eléri az ügyfelet, a mobil autómosó növeli versenyelőnyét, és lehetővé teszi, hogy könnyebben reagáljon a piaci igényekre.
 
Szolgáltatások széles skálája
Nem kell csak az autók tisztítására korlátozódnia, aminek köszönhetően növeli egysége bevételét és csökkenti a szezonalitást
 
Ökológia
Az alacsony vízfogyasztásnak köszönhetően a mobil gőztisztító nagyon környezetbarát – ezt független szakértői vélemények is megerősítik. 

Álló gőzös autómosók

A helyhez kötött gőztisztítót gyakorlatilag bármilyen kényelmes helyen könnyedén kinyithatja. Az álló, kétállásos gőzautómosó nyitásához elegendő egy gőzgép, kárpitos mosógép és egy ehhez igazított sátor. A gőzös autómosók nagy előnye, hogy a kinyitáshoz nem kell engedély, és szinte azonnal üzembe helyezhető. Az alacsony beruházási költségek, valamint az alacsony üzemeltetési költségek miatt a gőzös autómosók sokkal magasabb bevételt termelnek, mint a hagyományos autómosók.

Miben különbözik a gőzös autómosó a hagyományos autómosótól?

Az álló gőzös autómosó legfontosabb előnye, hogy nem kell vízengedély a kinyitásához, és nagyon rövid időn belül üzembe helyezhető. Az alacsony beruházási költségek és az alacsony üzemeltetési költségek miatt a gőzös autómosók sokkal magasabb bevételt termelnek, mint a hagyományos autómosók.

Autókozmetika gőzmosókban

A mosási folyamatot minden gőzös autómosóban gondosan válogatott, kifejezetten gőzös autómosóknak szánt autókozmetikumok egészítik ki. A felületek gőzzel történő tisztítása során mind az autón belül, mind azon kívül nagyon magas hőmérséklet keletkezik, ezért fontos, hogy az autókemikáliák ne veszítsék el tisztító tulajdonságaikat annak hatására, és ne lassítsák le a tisztítási folyamatot. A gőzös autómosásra szánt autókemikáliákat és kozmetikumokat nem csak a megfelelő tulajdonságok, hanem a megfelelő minőség és az autómosó jövedelmezőségét biztosító hatékonyság is jellemzi.

Nincs engedély
Az álló gőzös autómosó nem termel szennyvizet, így nem kell vízügyi engedélyt vagy egyéb engedélyt kérni. Csak a földtulajdonos beleegyezésére van szükség

Nincs telepítés
Az álló gőzös autómosáshoz nem szükséges leválasztó, isztalanító vagy egyéb, a hagyományos vízmosásra jellemző berendezések felszerelése

Alacsony beruházási költségek
A gőzös autómosó teljes költsége magában foglalja a sátor és a mosási szolgáltatásokhoz szükséges felszerelések vásárlását – nincs szükség olyan telepítésekre, amelyek többletköltséget okoznak

Innováció
Egy innovatív szolgáltatás, amely a járművek gőztisztítása, magas színvonalú mosással kombinálva további előnyöket hoz az autómosáshoz több ügyfél formájában

Ökológia
Az alacsony vízfogyasztásnak köszönhetően a mobil gőztisztító rendkívül környezetbarát – ezt független szakértői vélemények is alátámasztják

Az erősségeink

Mi vagyunk a legnagyobb és legtapasztaltabb gőzkészülékek forgalmazója a lengyel piacon. A világ legjobb berendezésgyártóival dolgozunk együtt, ügyfeleink számára megbízható, működőképes és megfizethető gépeket biztosítva. A Premo autókozmetikumok és vegyszerek teljes választékát is kínáljuk – ez a márka kifejezetten gőzös autómosók számára készült, szem előtt tartva az üzlet sajátosságait. Széleskörű tapasztalatunk, valamint a mosási technikák folyamatos tesztelése és fejlesztése lehetővé teszi, hogy ügyfeleinknek ne csak autóipari berendezéseket és vegyszereket, hanem kész megoldásokat is biztosítsunk az alkalmazások, mosási technikák, rendelések lekérése és marketing területén. Partnereinkkel eddig több mint hatszáz gőzautómosót nyitottunk Lengyelországban.

Kapcsolatfelvétel